Natuurleerbedrijf+HAS+en+Natuurmonumenten
Nieuws
© Maas in beeld

Natuurleerbedrijf HAS en Natuurmonumenten

HAS Hogeschool den Bosch en Natuurmonumenten hebben deze week een intentieverklaring getekend waarbij Natuurmonumenten natuurgebied de Empelse Waard beschikbaar stelt als praktijkleerbedrijf voor HAS Hogeschool.

Het gebied, dat onderdeel is van natuurterrein de Maasuiterwaarden in Den Bosch, wordt onder andere ingezet voor onderzoek naar stad- en landrelaties en nieuwe verdienmodellen. Ook gaan has-studenten het beheer doen.

'Het is een logische verbinding', licht studente Judith van der Weijst van de opleiding Bedrijfskunde en agribusiness toe. 'HAS Hogeschool heeft kennis op het gebied van biologie, ecologie, bedrijfskunde, landbouw en leefomgeving. Natuurmonumenten heeft jarenlange ervaring met natuurbeheer en het realiseren van natuurdoelen.'

Natuurbeheer

Het natuurleerbedrijf in de Empelse Waard biedt studenten de mogelijkheid om kennis te maken met natuurbeheer, praktijkonderzoek uit te voeren en inspiratie op te doen. Leren en werken in een natuurlijke omgeving verbreedt de horizon en verrijkt de geest, stellen beiden partijen.

Voor hun Beroepsopdracht werden Judith en medestudent John Rullens van de opleiding Management van de Leefomgeving uitgedaagd om na te denken over verdienmodellen voor het natuurleerbedrijf. Ook de implementatie van het project binnen de HAS-organisatie namen ze mee in hun plan.

Weer

 • Woensdag
  15° / 11°
  50 %
 • Donderdag
  16° / 10°
  20 %
 • Vrijdag
  17° / 11°
  70 %
Meer weer