Kenniscentrum+Zilte+Teelten+gelanceerd
Nieuws
© Salt Farm Foudation

Kenniscentrum Zilte Teelten gelanceerd

Het online Kenniscentrum Zilte Teelten van Salt Farm Foundation is deze week gelanceerd op het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Het platform is bedoeld om kennis en bewustzijn te vergroten over de mogelijkheden van zilte teelt bij arme boeren met als doel voedseltekort en armoede tegen te gaan.

Verzilting van landbouwgrond is een snelgroeiend wereldwijd probleem, geeft Salt Farm Foundation aan.

'Grote delen van vroeger akkerland worden niet meer gebruikt, wat hongersnood, armoede, sociale ontwrichting migratie veroorzaakt.'

De stichting heeft als doel om zoute landbouw te faciliteren om voedseltekorten op te lossen, bij te dragen aan armoedebestrijding en een oplossing te bieden voor de negatieve gevolgen van klimaatverandering.

Volgens onderzoek door de Wereldbank zullen er, als er geen actie wordt ondernomen, in 2050 meer dan 143 miljoen klimaatmigranten zijn als gevolg van voedselschaarste.

Kleinschalige boeren zullen het meest geraakt worden en verhuizen waardoor er in de regio verstoring van voedselzekerheid zal zijn, stelt Salt Farm Foundation. 'Er zijn nog mogelijkheden om dit voor te zijn. Salt Farm Foundation wil met het online kenniscentrum wereldwijd boeren benaderen en helpen.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  9° / 4°
  60 %
 • Vrijdag
  8° / 2°
  10 %
 • Zaterdag
  10° / 4°
  40 %
Meer weer