Kamerlid+Carla+Dik%2DFaber+trots+op+konijnenhouderij
Nieuws
© Arie Meijer

Kamerlid Carla Dik-Faber trots op konijnenhouderij

Tweede Kamerlid Carla Dik-Faber van de ChristenUnie is 'hartstikke trots op de konijnenhouderij'. Dat vertelde ze woensdagmiddag tijdens haar bezoek aan konijnenhouder Sander Tuitert in Gelselaar.

Voor Dik-Faber was het de eerste kennismaking met de sector. Tijdens het werkbezoek werd ze bijgepraat over de laatste ontwikkelingen in de konijnenhouderij. Vervolgens kreeg de politica een rondleiding in de stal.

'Wat ik heel mooi vind, is dat de sector het dierenwelzijn op zo'n hoog niveau heeft kunnen brengen door initiatief van de sector zelf. Ze hebben in 2006 tegen elkaar gezegd waar ze in 2016 willen staan, dus echt een tien jaarplan. Daar hebben ze met elkaar aan gewerkt. Dat betekent dat de sector nu een bepaald niveau van dierenwelzijn heeft.'

Uitnodiging

Het bezoek volgde na een uitnodiging van voorzitter Arie Kool van LTO-vakgroep Konijnenhouderij. 'Er wordt heel veel over de sector gepraat door mensen die de sector eigenlijk helemaal niet kennen. We vinden het daarom ook heel prettig dat de Tweede Kamer ook naar ons toe komt. Dat om zich te laten informeren en hier kennis op te doen over de sector.'

Dik-Faber zegt dat ze de kennis die ze heeft opgedaan tijdens het werkbezoek kan gebruiken bij het voeren van het politieke debat over dierenwelzijn.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  27° / 14°
  10 %
 • Dinsdag
  31° / 16°
  10 %
 • Woensdag
  35° / 20°
  10 %
Meer weer