Tiener verkoopt online aardappelen

De 19-jarige Dirk-Jan Van Lonkhuyzen uit Randwijk oogst zelf aardappelen en verkoopt ze daarna via zijn eigen webshop. Een van de klanten is een Slowaakse frietboer die moeilijk aan Bintje kan komen.

'De aardappelen zijn door mijn vader geteeld en deze verkoop ik online via de webshop aardappelshop.nl', geeft Van Lonkhuyzen aan. 'Mensen kunnen dus hun aardappelen rechtstreeks bij de boer kopen en kiezen uit negen verschillende soorten.' De aardappelen worden per post verstuurd. 'Ze gaan het hele land door, maar er gaan ook al aardappelen naar België Duitsland en Slowakije.'

De aardappelen die vandaag worden besteld hebben de klanten de volgende dag in huis. 'Op dit moment loopt Bintje het beste. De grote Bintjes worden gebruikt om friet te maken. Maar ook de Eigenheimer is een hele populaire aardappel op dit moment', geeft Van Lonkhuyzen aan.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  11° / 6°
  10 %
 • Zondag
  7° / 4°
  30 %
 • Maandag
  6° / 3°
  70 %
Meer weer