Eurofins+Agro+adviseert+gras+eerder+bij+te+mesten
Nieuws
© Koen van Wijk

Eurofins Agro adviseert gras eerder bij te mesten

Na een periode met warm zomerweer en plaatselijk extreme buien, is het tijd om extra aandacht te besteden aan de voedingstoestand van de bodem. Op verschillende plaatsen is het nodig het bijmesten naar voren te halen, adviseert Eurofins Agro.

Op sommige plekken vielen in mei en begin juni zware buien. Dit overvloedige hemelwater heeft volgens Eurofins Agro twee effecten: een deel van de nutriënten in de bovenlaag spoelt uit en de bodem slaat dicht. Door het eerstgenoemde effect kan het verstandig zijn het bijmesten voor de derde snede wat eerder uit te voeren.

Ook voor mais kan het na zware neerslag verstandig zijn eerder dan gepland bij te mesten, stelt Eurofins. Dat heeft voor een nauwkeurige bijbemesting de bijmestmonitor ontwikkeld. Aan het dichtslaan van de bodem valt tijdens het seizoen niet veel te doen.

De mate waarin dit gebeurt, hangt sterk af van de hoeveelheid organische stof en calcium in de bodem. In kleigrond is calcium belangrijk voor een rullere structuur. Op zandgrond bepaalt de pH en de hoeveelheid organische stof de bodemstructuur en het vermogen om vocht te reguleren.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  23° / 12°
  10 %
 • Vrijdag
  24° / 12°
  10 %
 • Zaterdag
  30° / 12°
  10 %
Meer weer