Acht jaar tranen met Trump

'Toen we bij de loods reden waar heel groot de rode letters T R U M P op zijn geverfd, zijn we maar omgekeerd. Daar zullen jullie wel niet wonen. Het is zeker tranen met tuiten met Trump?' zeiden een oom en tante, die op vakantie waren in de VS en op zoek waren naar onze woning.

Acht+jaar+tranen+met+Trump
© eigen foto

Toen in campagnetijd die naam op de loods werd geverfd, maakte ik me weinig zorgen. Dat wordt straks weer verven, jongens, dacht ik. Maar nee.

President Donald Trump is America First. Amerika weer als wereldmacht. Waar Barack Obama wees naar de verantwoordelijkheid van andere landen, wil Trump weer scheidsrechter van de wereld zijn en de grootste en groeiende economie waarborgen.

Trump wijst graag naar de scheefgroei van economische zaken en afspraken onder leiding van zijn voorgangers. Met enorme bluf jaagt hij ons soms de stuipen op het lijf. Loopt dit wel goed af? Met Nafta, waarbij, volgens Trump, de VS aan het kortste eind trekt en met China. De Chinese president kwam met een aardige reactie op Trumps tariefplan door het zwaar belasten van allerlei agrarische producten, zodat mensen die Trump vanaf het begin hebben gesteund, het meest zouden worden geraakt.

Trump schopte het tot president vanwege frustratie en verdriet onder de bevolking

Joke Rodenhuis, melkveehouder in Lakin (VS)

Toch vertrouwen wij als zelfstandig ondernemer in de agrarische sector op Trumps focus om als president van de nationale economie geschiedenis te schrijven. Van die politiek zullen wij meeprofiteren.

Verder hebben we een president met weinig visie. Ik zie het somber in voor andere groepen mensen. Decennialang falend overheidsbeleid dat om ons heen verdriet en frustratie tot gevolg heeft gehad, een onbetaalbare ziektekostenverzekering bij vrienden, waardoor sommigen zelfs persoonlijk failliet gaan vanwege ziekenhuisrekeningen. En gebrek aan degelijk immigratiebeleid dat voor onze sector grote gevolgen heeft. En last but not least, zo'n sterke lobby in Washington dat de politiek er niet altijd tegenop kan. Denk aan de vreselijke schietpartijen en het feit dat de wapenwetgeving nagenoeg niet verandert.

Trump schopte het tot president vanwege frustratie en verdriet onder de bevolking. Ik droomde dat hij met die apolitieke manieren en zijn persoonlijke rijkdom de vloer aan zou vegen met de macht van de lobby en de drie 'broken systems' aanpakt. Ik ben nu weer wakker. Bij de Democraten is er nog steeds geen nieuwe lichting politici om het stokje over te nemen. Maak je borst maar nat: acht jaar tranen met Trump.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  9° / 5°
  75 %
 • Donderdag
  8° / 4°
  40 %
 • Vrijdag
  10° / 5°
  45 %
Meer weer