Druppelirrigatie+voorziet+zoete+aardappel+van+water
Nieuws
© Eigen Foto

Druppelirrigatie voorziet zoete aardappel van water

Delphy en Hendrik Luth uit Wedde gaan kijken hoe het gewas zoete bataat zich ontwikkelt onder een teeltsysteem van druppelirrigatie.

In het kader van project 'Samenhangende kennisverspreiding in vervolg op Praktijknetwerken Veenkoloniën' is deze week een demonstratieveld aangelegd bij akkerbouwer en loonwerker Luth in Oost-Groningen. In het demoveld ligt druppelirrigatie in zoete bataat, ook wel zoete aardappel genoemd.

In het praktijknetwerk Vochtmanagement is aangetoond dat het systeem van druppelirrigatie een bijdrage kan leveren aan het verder optimaliseren van diverse teelten. De teelt van zoete bataat is nieuw in de Veenkoloniën en is een teelt die veel water vraagt en ook laat geplant wordt. Een teelt die mogelijk veel voordeel heeft van druppelirrigatie vanuit het oogpunt van vervroeging van de teelt.

Spanje

Afgelopen maandag is een klein demoperceel geplant. De zoete bataat kwam uit Spanje. In dit project wordt samengewerkt met het netwerk Zoete Bataat, een netwerk onder leiding van Cor van Oers van Delphy.

In de loop van het teeltseizoen zal Delphy en Luth een demonstratie organiseren om opgedane kennis en ervaring met dit teeltsysteem te laten zien. Het project wordt gefinancierd vanuit het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling (ELFPO).

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  23° / 12°
  10 %
 • Vrijdag
  24° / 12°
  10 %
 • Zaterdag
  30° / 12°
  10 %
Meer weer