Amerikaanse aardappelvoorraad in tien jaar niet zo hoog

De Amerikaanse aardappeloogst van 2017 was op de peildatum 1 april ongeveer voor twee derde afgeleverd. De voorraad in de Verenigde Staten (VS) was in tien jaar niet zo hoog.

Amerikaanse+aardappelvoorraad+in+tien+jaar+niet+zo+hoog
© Nieuwe Oogst

De totale hoofdoogst in dertien Amerikaanse staten bedroeg in 2017 22,4 miljoen ton. Daarvan lag begin april nog 7,48 miljoen op voorraad. Uit cijfers van het Amerikaanse landbouwministerie (USDA) blijkt dat deze voorraad op dit moment in het seizoen de hoogste is van afgelopen tien jaar.

De totale aardappeloogst kwam vorig jaar uit op 22,8 miljoen ton en was de voorraad op 1 april 7,36 miljoen ton. Wel gebruikten aardappelverwerkers in de VS tot en met maart van oogst 2017 ongeveer 1 procent meer aardappelen dan het jaar ervoor.

Beperkte bewaarverlies

De reden voor de grotere Amerikaanse aardappelvoorraad is vooral het beperkte bewaarverlies en de lagere tarra van dit jaar. USDA heeft berekend dat het verschil tussen inslag en te verwerken product dit jaar per 1 april uitkomt op bijna 1,1 miljoen ton. Vorig jaar was de totale uitval nog 8 procent hoger.

De grootste aardappelvoorraden in de Verenigde Staten zijn nog te vinden in Idaho met 2,8 miljoen ton en Washington met 1,7 miljoen ton. In Idaho was per 1 april 62 procent van de aardappeloogst 2017 al afgeleverd en in Washington was dat 70 procent.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    17° / 8°
    20 %
  • Donderdag
    13° / 7°
    20 %
  • Vrijdag
    12° / 7°
    70 %
Meer weer