Goeree%2DOverflakkee+weert+nieuwe+bloembollenbedrijven
Nieuws
© Hilde Boelema

Goeree-Overflakkee weert nieuwe bloembollenbedrijven

Gemeente Goeree-Overflakkee weert in haar ruimtelijke beleid de vestiging van nieuwe bollenbedrijven in het buitengebied.

De gemeente legde onlangs het ontwerpbestemmingsplan 'Buitengebied Oostflakkee 1e herziening' ter inzage. LTO Noord merkte op dat daarin nieuwe hectares voor bollenteelt niet zijn toegestaan.

Volgens de gemeente betreft dat een misverstand, door een technische fout op de eigen website. 'We willen het juist op Oostflakkee toestaan, net als in de drie andere bestemmingsplannen in de gemeente, zodat de gevestigde telers van bloembollen deze activiteit kunnen blijven uitoefenen', meldt een woordvoerder. 'Overigens blijft de vestiging van nieuwe teeltbedrijven in deze bestemmingsplannen uitgesloten.'

Constructief overleg

Eind vorige maand ontving het bestuur van LTO Noord-afdeling Goeree-Overflakkee het nieuwe gemeentebestuur op het boerenerf. 'Het was een constructief overleg, onder meer over kleine windmolens en landbouwverkeer', vertelt afdelingsvoorzitter Frank van Oorschot. 'Alleen wethouder Daan Markwat was verhinderd en die gaat juist over ruimtelijke ordening.'

Van Oorschot gaat daarover graag met hem in gesprek. 'Het kan niet zo zijn dat gemeenten bepalen welke gewassen een agrariër teelt. Binnen de geldende regels hebben we de vrijheid daarin zelf afgewogen keuzes te maken.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  23° / 11°
  20 %
 • Donderdag
  24° / 13°
  50 %
 • Vrijdag
  23° / 15°
  20 %
Meer weer