AmaTron 4 is Isobus-terminal in tabletstijl

Amazone introduceert zijn nieuwe AmaTron 4, een zelfontwikkelde Isobus-terminal die iets weg heeft van een tablet. De vierde generatie van de AmaTron biedt extra bedieningscomfort.

Dankzij het 8-inch touchkleurenscherm is comfortabel werken met complexe machines en machinecombinaties mogelijk. Het reflectiearme scherm is eenvoudig te gebruiken en af te lezen.

De bediening kan worden uitgevoerd met de twaalf toetsen, maar ook met de schakelvlakken in het touchscreen. Bovendien bevinden zich op de bovenste rand van de terminal drie directe selectieknoppen. Met die knoppen is te schakelen tussen de machine, gps en het hoofdaanzicht.

Ook door swipen met de vinger gaat de gebruiker intuïtief door het eenvoudig gestructureerde bedieningsmenu. Een vrij configureerbare statusbalk bovenaan het scherm geeft te allen tijde de gekozen parameters en informatie, ongeacht in welk menu of submenu de chauffeur zich bevindt.

Snelstartmenu

Dankzij het snelstartmenu zijn wijzigingen in de belangrijkste instellingen binnen enkele seconden uit te voeren. Een praktische MiniView-weergave helpt ook om de belangrijkste instellingen van de machine altijd in zicht te hebben.

Om het 8-inch multitouchkleurendisplay volledig te gebruiken en het hele schermoppervlak weer te geven, worden de schakelvlakken in het aanraakscherm automatisch aan- en uitgeschakeld. Zodra een hand voor het bedienen nadert, wordt deze gedetecteerd door een benaderingssensor aan de voorzijde van de AmaTron 4, zodat de twaalf knoppen worden weergegeven.

Lichtsensor

Een lichtsensor in de AmaTron 4 schakelt automatisch in het aanzicht tussen de dag- en nachtmodus en past de helderheid van het scherm voortdurend aan de omgevingscondities aan.

Amazone biedt verschillende software aan voor de AmaTron 4. Gedurende vijftig uur kunnen de applicaties gratis worden uitgeprobeerd. Later kan worden besloten of een permanente activering moet plaatsvinden.

De automatische kopakker- en sectieschakeling met GPS-Switch Basic of GPS-Switch Pro, documentatie en opdrachtmanagement met GPS Maps & Doc, parallelle stuurhulp met GPS-Track en AmaCam voor gebruik van een camera zijn reeds geïnstalleerd. Vooral GPS Maps & Doc heeft zich flink doorontwikkeld en ondersteunt een praktijkgerichte benadering waarmee opdrachten snel zijn uit te voeren.

Werkverlichting met AmaCam

De nieuwe AmaCam-licentie biedt werkverlichting, onder andere dankzij de automatische herkenning van het achteruitrijden. Zodra de trekker en machine achteruitrijden, wordt het beeld van een optionele achteruitrijcamera automatisch toegevoegd aan het beeld op het display.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  34° / 20°
  10 %
 • Woensdag
  25° / 18°
  10 %
 • Donderdag
  23° / 13°
  10 %
Meer weer