Agrifirm+zet+fors+in+op+duurzame+grondstoffen
Nieuws
© Google Maps

Agrifirm zet fors in op duurzame grondstoffen

Agrifirm wil dat in 2020 alle belangrijke grondstoffen voor de mengvoerproductie zijn opgenomen in een verantwoord inkoopbeleid.

De specifieke risico's bij de productie van deze grondstoffen in verschillende regio's zijn in kaart gebracht, evenals de acties die Agrifirm hierop onderneemt. Dit verantwoord inkoopbeleid is één van de doelstellingen die de coöperatie heeft opgenomen in haar Corporate Social Responsibility (CSR)-verslag 2017, dat het maatschappelijk verantwoord ondernemen in beeld brengt.

In 2017 werden behoorlijke stappen gezet, Al in 2016 zijn van de drie grote grondstoffen (mais, tarwe en raapschroot) de sociale, milieu- en bestuurlijke risico's in dertien herkomstlanden geanalyseerd. Vorig jaar zijn van de tien grootste grondstoffen de 16 herkomstlanden en -regio's in kaart gebracht.

Hoog risico

Vervolgens zijn de landen geselecteerd waar meer dan drie thema's met een hoog risico spelen. Agrifirm, wil met haar inkoopbeleid focussen op deze drie landen, omdat de coöperatie verwacht hier de meeste positieve impact te kunnen realiseren.

In deze landen is geïnventariseerd welke strategische samenwerking mogelijk is bij de inkoop van primaire grondstoffen,zoals mais en tarwe, en van co-producten, zoals bieten en citruspulp.

Vier duurzaamheidspijlers

De inkoop van verantwoorde grondstoffen is één van de vier CSR-pijlers die in dit verslag zijn opgenomen. De drie andere pijlers zijn 'gezonde bodem, plant en dieren', 'circulaire en resource-efficiënte landbouw' en 'maatschappelijk verantwoorde ketens'. Dat staat in de dit CSR-verslag.

Weer

 • Donderdag
  24° / 14°
  50 %
 • Vrijdag
  24° / 15°
  20 %
 • Zaterdag
  24° / 16°
  60 %
Meer weer