Britten+happig+op+plantaardige+biefstuk
Nieuws
© Vivera

Britten happig op plantaardige biefstuk

Binnen enkele dagen is de eerste levering van veertigduizend plantaardige biefstukken aan de Britse supermarktketen Tesco bijna volledig uitverkocht.

Als eerste supermarktketen ter wereld verkoopt Tesco sinds vorige week in ruim vierhonderd supermarkten in het Verenigd Koninkrijk de 100 procent plantaardige biefstuk. 'Wij zijn overweldigd door het grote succes van de 100 procent plantaardige biefstuk', geeft Gert Jan Gombert van Vivera aan.

• Lees ook: Vivera serveert plantaardige 'biefstuk'

'De verkopen hadden nog veel groter kunnen zijn, sommige supermarkten waren binnen een dag uitverkocht. De consumenten in Engeland zijn vrijwel zonder uitzondering zeer enthousiast, onder meer over de smaak en textuur van de steak. Wij gaan onze uiterste best doen om zoveel mogelijk aan de marktvraag te voldoen door onze productie sneller dan gepland te verhogen.'

De plantaardige biefstuk ligt vanaf 11 juni bij de meeste Nederlandse retailers in het schap. In België gaat de verkoop gelijktijdig bij Carrefour van start. Vivera verwacht dit jaar nog miljoenen stuks te produceren.

Weer

 • Zondag
  21° / 13°
  50 %
 • Maandag
  25° / 13°
  10 %
 • Dinsdag
  26° / 14°
  10 %
Meer weer