Vivera+serveert+plantaardige+%27biefstuk%27
Nieuws
© Vivera

Vivera serveert plantaardige 'biefstuk'

Vivera komt met een 100 procent plantaardige 'biefstuk'. Het bedrijf uit Holten dat vegetarische producten maakt, verwacht dit jaar nog miljoenen stuks te leveren.

De introductie van de 'biefstuk' vindt 21 mei bij de Britse supermarktketen Tesco plaats. Het product is vanaf juni ook in Nederland verkrijgbaar. Daarna volgen andere Europese landen, te beginnen met Duitsland, Frankrijk en Italië.

Bij de productie worden alleen plantaardige ingrediënten als tarwe en soja gebruikt. ‘Een grote groep vegetariërs, veganisten en flexitariërs heeft al vele jaren enorme interesse in een dergelijk product', geeft Gert Jan Gombert van Vivera aan.

Genieten

Met de doorbraak van grootschalige productie kan volgens Gombert een grote groep consumenten 'genieten van dit zeer smaakvolle plantaardige product'. De geur, smaak en bite zouden nauwelijks te onderscheiden zijn van echte biefstuk.

'Wij zijn ervan overtuigd dat het in een grote behoefte voorziet. Het is van groot belang dat we minder vlees eten, zowel voor onze eigen gezondheid, dierenwelzijn en voor onze planeet. Innovatieve en hoogwaardige plantaardige producten kunnen hieraan een belangrijke bijdrage leveren.’

Weer

 • Maandag
  19° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
 • Woensdag
  18° / 10°
  10 %
Meer weer