Louise+Fresco+nog+vier+jaar+WUR%2Dvoorzitter
Nieuws
© WUR

Louise Fresco nog vier jaar WUR-voorzitter

De raad van toezicht van Wageningen University & Research (WUR) heeft Louise Fresco herbenoemd voor een periode van vier jaar als voorzitter van de raad van bestuur.

Fresco geeft sinds 2014 leiding aan de voormalige landbouwuniversiteit die in 2018 100 jaar bestaat. Zij volgde destijds Aalt Dijkhuizen op en kwam over van de Universiteit van Amsterdam waar zij hoogleraar was.

De raad van toezicht is buitengewoon te spreken over de versterking van de maatschappelijke positie van WUR en de zichtbaarheid in het maatschappelijk debat, die onder leiding van Fresco tot stand is gebracht.

One Wageningen

Binnen Wageningen University & Research heeft Fresco de verschillende kenniseenheden onder het motto One Wageningen verder samengesmeed om effectiever maatschappelijke issues met onderzoek en onderwijs te verbinden.

Daarnaast heeft zij een actieve rol gespeeld in de samenwerking met de drie andere technische universiteiten en de vorming van het 4TU samenwerkingsverband, aldus de raad van bestuur.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  20° / 14°
  50 %
 • Vrijdag
  20° / 11°
  30 %
 • Zaterdag
  21° / 9°
  10 %
Meer weer