Dealers+Case+IH+bij+elkaar+op+groot+trainingskamp
Nieuws
© Eigen Foto

Dealers Case IH bij elkaar op groot trainingskamp

Zo'n duizend vertegenwoordigers van Case IH-dealers in Europa, Midden-Oosten en Afrika zijn bij elkaar gekomen voor een training over nieuwe producten en updates. Op een locatie van ruim 500 hectare waren ruim zestig trekkers en machines aanwezig met in totaal meer dan 10.000 pk.

De intensieve trainingscursus werd gehouden op een locatie in Midden-Europa. Updates van de in St. Valentin geproduceerde Maxxum-, Puma- en Optum-trekkers, en de verreikers van de Farmlift-serie waren het middelpunt van een van de grootste evenementen die ooit voor verkoopmedewerkers van Case IH-dealers in Europa, het Midden-Oosten en Afrika en daarbuiten zijn georganiseerd.

De training werd gedurende tien weken gehouden op een grote boerderij in de buurt van Bratislava, Slowakije. Alle deelnemers werden in kleine groepen onderverdeeld en konden de leertijd benutten om onder andere de theorie achter de nieuwste productontwikkelingen van Case IH te leren. De locatie van 500 hectare bood de deelnemers genoeg ruimte om zoveel mogelijk praktijkervaring op te doen met de machines.

Precisielandbouw

'Tot de hoogtepunten behoorden de nieuwste ontwikkelingen van Case IH op het gebied precisielandbouw, zoals upgrades van het geavanceerde landbouwsysteem AFS en de combinatie van het wendakkermanagementsysteem HMC II met AccuTurn-functies voor het automatisch keren op de wendakker, om samen het nieuwe AccuTurn Pro-systeem te vormen', zegt Gavin Enright van Case IH.

De dealers zijn ook geïntroduceerd in de ontwikkelingen van de Maxxum-trekker, zoals het actieve koppelingssysteem Active Clutch, waarmee de aandrijving kan worden uitgeschakeld met het rempedaal, en de nieuwe 8-traps Semi-powershift ActiveDrive 8, die de Maxxum 145 Multicontroller aan de titel Machine van het Jaar 2018 heeft geholpen.

'De nieuwe X-specificatie Puma 140-, 150- en 165-modellen op instapniveau waren ook aanwezig om te kunnen worden onderzocht en bestuurd. De deelnemers mochten kennismaken met de nieuwste herzieningen van de Puma-modellen met lange wielbasis', zegt Enright.

Verreikers

Ook werden ontwikkelingen in de Optum CVX-serie onthuld, zoals de introductie van een nieuw Optum 250 CVX-basismodel met 250 pk. Bovendien kon informatie worden ingewonnen over de verbeterde prestaties en capaciteiten van de verreikers van de Farmlift-serie.

'De training bood vele dealermedewerkers de kans om hun kennis uit te breiden van een aantal ontwikkelingen die tijdens de Agritechnica-show van november in Hannover, Duitsland, openbaar zijn gemaakt, terwijl andere introducties op het evenement nieuw waren', zegt Enright. 'De feedback van dealers over de productontwikkelingen en de manier waarop ze gepresenteerd werden, was heel positief. Dat bevestigt voor Case IH de waarde van dit soort trainingen.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  6° / 4°
  60 %
 • Vrijdag
  6° / 3°
  70 %
 • Zaterdag
  5° / 1°
  20 %
Meer weer