Verenigde+Staten+akkoord+met+overname+Monsanto
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Verenigde Staten akkoord met overname Monsanto

Mededingingsautoriteiten in de Verenigde Staten lijken hun goedkeuring te geven aan de overname van chemieconcern Monsanto door branchegenoot Bayer.

Volgens berichtgeving van The Wall Street Journal gaat het Amerikaanse ministerie van Justitie in principe akkoord met de megafusie. Bayer en Monsanto zetten daarmee een belangrijke stap naar het definitief samengaan van beide bedrijven. In elk geval in Rusland en India is het nog wachten op een definitief oordeel van mededingingsautoriteiten. De Europese Commissie stemde eerder al in met de overname.

De eerste fusiebesprekingen tussen Bayer en Monsanto die openbaar zijn geworden, dateren van het voorjaar van 2016. Met de overname is inmiddels een bedrag gemoeid van omgerekend ruim 53 miljard euro. Om de mededingingsautoriteiten tegemoet te komen hebben de fusiepartners toegezegd om een substantieel deel van het gezamenlijk pakket aan diensten en producten af te stoten.

Veel weerstand

Onlangs meldde de Europese Commissie al dat het samengaan van beide chemieconcerns in Europa doorgang kan vinden. Tegen de voorgenomen fusie is wereldwijd veel weerstand van vooral milieuorganisaties. Er is met name zorg over de grote macht van enkele megabedrijven op de wereldwijde voedselproductie.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  36° / 19°
  10 %
 • Donderdag
  37° / 22°
  10 %
 • Vrijdag
  37° / 24°
  20 %
Meer weer