Masterclass Stad en Platteland is gestart

Zo'n twintig boeren en tuinders en andere voedselondernemers uit Zuid-Holland zijn vrijdag gestart met de masterclass Stad en Platteland bij Boerderij Op Aarde in Brielle.

Masterclass+Stad+en+Platteland+is+gestart
© Esther Audier

De ondernemers leren in een praktische cursus van zeven bijeenkomsten hoe zij hun producten en diensten beter kunnen afstemmen op de stedelijke consument.

De komende weken doen de deelnemers veldonderzoek, waarbij ze worden ondersteund door Greenjunior-studenten van de Hogeschool InHolland. Het sluitstuk van de cursus is het gezamenlijk runnen van een pop-up winkel in de Markthal in Rotterdam.

Kloof

'We proberen met dit platform partijen bij elkaar te brengen en business-ideeën aan te jagen', legt organisator Amelia Oei van gemeente Rotterdam uit. De deelnemers komen uit een straal van 40 kilometer rond Rotterdam.

Deelnemer en melkveehouder Ad van der Berk van Nescio is enthousiast over de cursus: 'Er is een enorme kloof tussen de stad en het platteland. Ik wil mensen die geen idee meer hebben hoe melk gemaakt wordt bij ons in de stal zien te krijgen.'

Local for local

De masterclass wordt georganiseerd door de gemeente Rotterdam en de Universiteit Wageningen en heeft als doel om local for localkansen te creëren voor boeren, tuinders en telers in de regio.

Verder wordt de masterclass mogelijk gemaakt door LTO Noord, Foodcluster Rotterdam, provincie Zuid-Holland, InHolland Hogeschool, De wereld van smaak en de gemeenten Westland, Krimpenerwaard, Midden-Delfland en Molenwaard.

Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst, editie Midden

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  10° / 5°
  30 %
 • Vrijdag
  11° / 6°
  30 %
 • Zaterdag
  10° / 6°
  55 %
Meer weer