Kromkommer+%27redt%27+58%2E000+kilo+groenten
Nieuws
© kromkommer

Kromkommer 'redt' 58.000 kilo groenten

Ruim 400.000 kommen soep, gemaakt van mismaakte groenten, zijn het afgelopen jaar genuttigd.

Kromkommer, de sociale onderneming die zich inzet voor de verspilling van uitgesorteerde groenten, heeft in 2017 in totaal 58.000 kilo groenten gered van de afvalhoop. Dit blijkt uit de eerder deze week gepubliceerde jaarcijfers.

Kromkommer verwerkt mismaakte groenten van twaalf teeltbedrijven tot voornamelijk soep. De verkoop van de verwerkte groenten gebeurt inmiddels via 120 winkels, 65 gewone restaurants en bedrijfsrestaurants en twaalf webshops.

Nieuwe doelgroep

Voor 2018 stelt Kromkommer zichzelf tot doel om 80.000 groenten te 'redden'. Het aantal te redden groentesoorten moet worden uitgebreid van acht naar tien. Met minimaal twee nieuwe producten wil de onderneming een nieuwe doelgroep bereiken.

Verder streeft Kromkommer ernaar om meer verse groente en fruit ongesorteerd in het winkelschap te krijgen. Ook zullen de initiatiefnemers komend jaar alles in het werk stellen om aanpassing van de EU-handelsnormen voor groenten en fruit op de politieke en publieke agenda te krijgen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  8° / 4°
  20 %
 • Maandag
  6° / 3°
  70 %
 • Dinsdag
  9° / 4°
  70 %
Meer weer