Kromkommer+opent+Pop%2DOp+Shop
Nieuws
© Kromkommer

Kromkommer opent Pop-Op Shop

In Hoog Catharijne in Utrecht is gisteren de eerste tijdelijke winkel voor gekke groenten en fruit geopend. De Pop-Op Shop is een initiatief van Kromkommer, een organisatie die aandacht vraagt voor voedselverspilling.

De tijdelijk winkel is open tot en met 31 mei. In de schappen liggen onder meer kromme komkommers, flesvormige peren en tweebenige wortels.

Dat zijn producten die meestal niet worden gebruikt voor humane consumptie terwijl de eetkwaliteit goed is.

Inspireren

Kromkommer wil met de Pop-Op Shop in Utrecht andere aanbieders van groenten en fruit inspireren het voorbeeld te volgen. Ook is er in de winkel aandacht voor de verspilling van non-producten en grondstoffen.

Naast het aanbieden van producten organiseert Kromkommer op de locatie in Hoog Catharijne de komende twee weken workshops met als centrale thema verspilling. In de laatste week wordt bovendien de 'Koele soep', gelanceerd.