Ctgb+beslist+binnenkort+over+Requiem+Prime
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Ctgb beslist binnenkort over Requiem Prime

Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) besluit binnenkort over het middel Requiem Prime.

Dat is op basis van een werkzame stof Terpenoid blend QRD 460 die niet eerder in Nederland toegelaten. Het middel Requiem Prime wordt aangevraagd als insectenbestrijdingsmiddel in de bedekte teelt van vruchtgroenten van de nachtschadefamilie (Solanaceae) met uitzondering van tomaat tegen trips, witte vlieg en mijten en van de bedekte teelt van bloemisterijgewasssen tegen trips en mijten.

Verder zijn een groot aantal gebruiken in kleine teelten gehonoreerd: bedekte teelten van steenvruchten, aardbei, bessen, druif, braam- en framboosachtigen, andijvie, veldsla, rucola, tuinkers, baby leaves, boon met peul, vruchtgroenten van Cucurbitaceae met eetbare en niet-eetbare schil boomkwekerijgewassen, vaste planten en veredelingsteelt en basiszaadproductie van akkerbouw-, groente- en fruitgewassen, kruiden en sierteeltgewassen.

Voordat het Ctgb besluit tot toelating, liggen ontwerpbesluiten twee weken bij het Ctgb ter inzage voor een eventuele schriftelijke zienswijze. De inzagetermijn eindigt op 23 april 2018.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  5° / 0°
  40 %
 • Woensdag
  5° / 0°
  20 %
 • Donderdag
  4° / 0°
  70 %
Meer weer