Aspergeteler leunt op kennis en assortiment collega's

Ernie van der Kolk teelt in Dalfsen asperges, frambozen en bramen. Hij verkoopt al zijn producten in zijn boerderijwinkel. De teler leunt graag op zijn collega's om kennis uit te wisselen en om het assortiment in zijn winkel aan te vullen.

Aspergeteler+leunt+op+kennis+en+assortiment+collega%27s
© VidiPhoto

'Ik ben de hele dag op mijn bedrijf aan het werk en daar wordt je toch een beetje bedrijfsblind van', zegt Ernie van der Kolk. Daarom werkt hij graag samen met collega's. 'Zij hebben een andere kijk op mijn bedrijf en brengen je soms op andere ideeën. Bovendien, een goede collega zegt je de waarheid als dat nodig is.'

De teler verkoopt 70 procent van zijn producten in zijn boerderijwinkel en de rest via collega's, bakkers en restaurants. Ook hierbij heeft hij zijn collega's nodig. 'Ik verkoop in mijn winkel circa tien producten. Wil ik de consument tevreden houden, en meer omzet genereren, dan moet ik meer kunnen bieden.' Dus verkoopt hij ook streekproducten van andere boeren en tuinders.

Goede boterham verdienen

Volgens Van der Kolk is het vandaag de dag nog best lastig om een goede boterham te verdienen aan een boerderijwinkel. 'Ik ben geboren met groene vingers, ik ben een teler. Winkeltje spelen is toch een andere tak van sport.' Daar komt volgens hem bij dat de supermarkten een machtige positie innemen in de markt. 'Zij maken de prijs. En ook richten zij zich op consumenten die geld wil uitgeven aan beleving.'

Dat zie je terug in hun winkels, geeft hij aan. 'Ze spelen in op die beleving door ter plekke brood af te bakken. En de consument zegt wel dat ze meer geld wil besteden aan streekproducten, maar als het er op aan komt, kiezen ze vaak tóch voor het goedkopere product uit Spanje. Het zal daarom ook in de toekomst lastig blijven om als boerderijwinkel te blijven bestaan.'

Aspergeteler Ernie van der Kolk: 'Winkeltje spelen is best een lastige tak van sport.'

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  1° / -2°
  10 %
 • Zaterdag
  2° / -4°
  20 %
 • Zondag
  3° / -3°
  20 %
Meer weer