Veehouder+met+slagersdiploma+trekt+klanten
Nieuws
© VidiPhoto

Veehouder met slagersdiploma trekt klanten

In de aanloop naar Pasen heeft vleesveehouder Ferdinand van den Brink uit Harskamp geen gebrek aan klandizie. 'Steeds meer particuliere consumenten willen het vlees direct van de boer kopen. Dat kan bij ons.'

Het gaat volgens Van den Brink om 'bewuste consumenten'. 'Ze kopen bewust bij ons als boer, omdat ze willen weten waar het vlees vandaan komt en hoe de dieren bij ons op de boerderij leven.'

Hij is naar eigen zeggen een van de weinige veehouders in Nederland met een slagersdiploma. Naast de bewuste consument bedient hij ook steeds meer slagers die bij hem het vlees afnemen in plaats van bij een groothandel. 'Dat zijn slagers die niet direct bij ons in de buurt zitten, anders zou het concurreren met onze eigen winkel.'

Van den Brink runt Boerderijwinkel de Blaak met zijn vrouw Rianne. 'Onze klanten komen vooral uit de regio. Uit Harskamp, maar ook uit bijvoorbeeld Otterlo, Wekerom en Ede.'

Vraag naar E-nummervrij vlees

Steeds meer consumenten zijn volgens Van den Brink op zoek naar E-nummervrij vlees. 'Wij gebruiken geen antibiotica. Het afweersysteem wordt opgebouwd door natuurlijke voeding te gebruiken. Het maakt ons niet uit dat het wat langer duurt voor de koeien op gewicht zijn. De dieren staan bij ons ook zo lang mogelijk in de wei, want daar horen koeien. Zo lang als het nodig is.'

Familie Van den Brink werkt met verbeterd Roodbont en Belgisch witblauw. Ook hebben ze runderen van het ras Blonde d'Aquitaine.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  12° / 8°
  70 %
 • Vrijdag
  16° / 10°
  20 %
 • Zaterdag
  16° / 10°
  20 %
Meer weer