Buitenlesdag op de boerderij

Melkveehouder Hanneke van Daatselaar van boerderij Nieuw Weper in Oosterwolde kreeg dinsdag bezoek van groep 4 van basisschool Boekhorst uit dat dorp. Het was die dag namelijk Nationale Buitenlesdag.

Bij de buitenlesdag, een initiatief van Jantje Beton en IVN, volgen kinderen een les in de buitenlucht. OBS Boekhorst heeft de dag gecombineerd met het programma Boer op Noord, waarbij leerlingen een rondleiding, uitleg en spelopdrachten krijgen op een boerderij in Groningen, Drenthe of Friesland.

Van Daatselaar vindt het belangrijk om rondleidingen te geven aan kinderen uit de buurt. 'Dit is een agrarische gemeente. Dus er zijn aardig wat bedrijven. Dus dan vind ik het ook goed dat ze weten wat daar gebeurt als ze daar langs fietsen.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  18° / 8°
  0 %
 • Dinsdag
  16° / 7°
  10 %
 • Woensdag
  24° / 9°
  10 %
Meer weer