Asperges+z%C3%B3+klaar+bij+opening+seizoen+in+Rotterdamse+Markthal
Nieuws
© Dirk Hol

Asperges zó klaar bij opening seizoen in Rotterdamse Markthal

TV-koks Sandra Ysbrandy en Mathijs Vrieze hebben donderdag het aspergeseizoen 2018 geopend in de Markthal in Rotterdam. Met de slogan 'Asperges zó klaar, zó lekker' richt het Nederlands Aspergecentrum zich op een jong publiek.

Hoewel er al een aantal weken asperges worden gestoken in kassen en verwarmde teelten, is het aspergeseizoen nu echt geopend. Traditiegetrouw geeft de sector het startschot begin april. De meeste asperges laten nog even op zich wachten.

De oogst komt langzaam op gang door de koude maand maart. De vroege telers profiteren daardoor van een goede prijs. Dit jaar voert het Nederlands Aspergecentrum door middel van een '15-minutes-kookchallenge' een landelijke campagne waarbij bloggers en vloggers worden uitgedaagd om recepten met asperges te bedenken die in vijftien minuten te bereiden moeten zijn.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  21° / 14°
  50 %
 • Vrijdag
  20° / 11°
  30 %
 • Zaterdag
  21° / 9°
  10 %
Meer weer