%27Duitse+transportsector+kan+niet+zonder+biobrandstof%27
Nieuws
© Nieuwe Oogst

'Duitse transportsector kan niet zonder biobrandstof'

De uitstoot van broeikasgassen door de Duitse transportsector was vorig jaar 2 procent hoger dan in 1990, ondanks emissiereducties door biobrandstoffen. Dit vraagt volgens de Duitse Boerenbond om nog meer biobrandstoffen.

De CO2-footprint van de Duitse transportsector is vorig jaar met ongeveer 4 miljoen ton CO2 toegenomen. Zonder biobrandstoffen uit de landbouw zou de CO2-uitstoot nog met zo'n 7 miljoen ton CO2 hoger zijn.

De landbouw vermindert de uitstoot van het verkeer in Duitsland met 6 procent. De bijdrage aan de bescherming van het klimaat met biobrandstoffen is daarom belangrijk om te behouden en uit te breiden, stelt de Duitse Boerenbond.

Potentiële emissieverlaging

'Zonder biobrandstoffen uit de landbouw zal de CO2-voetafdruk van de transportsector in Duitsland nog groter zijn. Het gebruik van biobrandstoffen heeft nog steeds potentie om de emissie verder te verlagen', zegt secretaris-generaal Bernhard Krüsken van de Duitse Boerenbond.

Weer

 • Donderdag
  20° / 14°
  50 %
 • Vrijdag
  20° / 11°
  30 %
 • Zaterdag
  21° / 9°
  10 %
Meer weer