LTO+wil+asielzoekers+aan+een+baan+helpen
Nieuws
© VidiPhoto

LTO wil asielzoekers aan een baan helpen

LTO-leden willen asielzoekers en statushouders ondersteunen bij het vinden van werk. LTO deelt op verzoek van de vaste Kamercommissie Sociale Zaken de ervaringen met deze groep in de land- en tuinbouw.

De Kamer houdt binnenkort een rondetafelgesprek over dit onderwerp. Inzet daarvan is het ophalen van ervaringen met lokale experimenten die gericht zijn op aan werk helpen van asielzoekers en statushouders.

De Kamerleden willen inzicht krijgen in de succesfactoren en knelpunten van lokale experimenten van gemeenten en bedrijfsleven die asielzoekers en statushouders aan het werk hebben geholpen.

Seizoenpieken

De agrarische sector biedt met zeventigduizend bedrijven aan meer dan honderdduizend werknemers werk, zowel tijdelijk als vast. Daarbovenop maken veel werkgevers gebruik van evenzoveel tijdelijke krachten gedurende de seizoenpieken. De loonsom van alle agrarische werkgevers met werknemers in eigen dienst overstijgt inmiddels een bedrag van 1 miljard euro.

Voor LTO staat goed werkgeverschap voorop. De arbeidsmarkt wordt krapper en in de land- en tuinbouw is volop werkgelegenheid. Agrarisch ondernemers willen daarom een aantrekkelijke werkgever zijn voor het werven en binden van personeel. Leden van de land- en tuinbouworganisatie kunnen en willen een bijdrage leveren aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken, waaronder het bieden van werk voor asielzoekers en statushouders.

Weer

 • Dinsdag
  26° / 14°
  10 %
 • Woensdag
  26° / 17°
  60 %
 • Donderdag
  21° / 14°
  50 %
Meer weer