Goed jaar voor Lemken in herstellende markt

Met een totaal omzet van 360 miljoen euro zag Lemken haar omzet over 2017 met 11 procent groeien ten opzichte van het voorgaande jaar.

Goed+jaar+voor+Lemken+in+herstellende+markt
© Eigen Foto

De wereldwijde marktsituatie heeft zich hersteld, zo laat machinefabrikant Lemken weten in haar jaarverslag over 2017. Het familiebedrijf geeft aan dat vooral de Oost-Europese markt (met Rusland, Oekraïne, Hongarije, Roemenië en de Balkan) zich goed heeft ontwikkeld. Maar ook landen als de Verenigde Staten en Canada hebben het goed gedaan. Hier steeg de omzet eveneens met dubbele cijfers.

Het exportaandeel van Lemken stijgt gestaag en is inmiddels opgelopen tot 77 procent. Enkel de Franse markt heeft het vanwege de tegenvallende oogsten en lage prijzen wat laten zitten. Alle productgroepen hebben een omzetstijging laten zien, maar in het bijzonder de ploegen en de compact schijveneggen.

Opleidingscentrum

Aan het einde van het jaar telde Lemken 1.470 medewerkers en dat was voor de fabrikant een record. Lemken hecht veel waarde aan goed opgeleide medewerkers, ook verderop in de keten. Daarom heeft de machinefabrikant het opleidingscentrum AgroFarm in het leven geroepen waar het afgelopen jaar bijna 4.000 collega's uit de handel en eigen verkoop- en servicemedewerkers praktisch zijn getraind.

Afgaande op de reeds geplaatste orders verwacht Lemken ook voor 2018 weer een stijgend resultaat. Dit kan in de praktijk betekenen dat de levertijden kunnen oplopen. Gezien de groeiende vraag naar moderne landbouwtechniek uit Oost-Europa en Rusland, peilt Lemken momenteel de mogelijkheid voor lokale productie om in die markten gemakkelijker en beter te kunnen bedienen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  8° / -1°
  25 %
 • Woensdag
  14° / 5°
  25 %
 • Donderdag
  14° / 10°
  80 %
Meer weer