Gelders+meldpunt+fipronil+kan+langer+door
Nieuws
© Robin Britstra

Gelders meldpunt fipronil kan langer door

Pluimveehouders in Gelderland met vragen over fipronil blijven terecht kunnen bij het meldpunt dat na het uitbreken van de fipronilcrisis is opgezet. Provincie Gelderland stelt nog eens 100.000 beschikbaar.

Ondanks het ruimen en het vele schoonmaakwerk wordt er nog fipronil in de eieren, stallen of de mest gemeten. Volgens het provinciebestuur voorziet het meldpunt nog in een grote behoefte.

Begeleiding

Pluimveehouders hebben vaak veel vragen over de technische aspecten en de afhandeling van de maatregelen die zij moeten nemen. De provincie levert via het meldpunt ook een bijdrage in de kosten voor sociaal-psychische begeleiding door een vertrouwenspersoon.

Het geld kwam er na een motie van VVD en PVV, gesteund door SGP, CDA en PvdA. Van de 100.000 euro is tachtig procent voor technische expertise. 'De situatie op de bedrijven is schrijnend', zegt VVD-Statenlid Corrie-Christine van der Woude. In totaal is ruim twee ton beschikbaar gesteld door de provincie.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  20° / 14°
  50 %
 • Vrijdag
  20° / 11°
  30 %
 • Zaterdag
  21° / 9°
  10 %
Meer weer