Keur+aan+verkiezingsdebatten
Nieuws
© DIRK HOL

Keur aan verkiezingsdebatten

Diverse LTO Noord-afdelingen houden de komende weken debatten in het kader van de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen. In de gemeenten Hardenberg, Ommen, Dalfsen, Dinkelland, Steenwijkerland en Emmen staan politieke avonden op het programma.

LTO Noord-afdeling Vechtdal houdt in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen drie agrarische politieke avonden. In elke gemeente die de afdeling telt (Hardenberg, Ommen en Dalfsen), vindt een debatavond plaats. Alle politieke partijen van de gemeenten zijn uitgenodigd.

De afdeling Vechtdal vindt het belangrijk om te horen wat de partijen voor de boeren kunnen betekenen. Zij hoopt op goede discussies. Leden maar ook niet-leden zijn van harte uitgenodigd voor de debatten.

Debatten

De debatavond in de gemeente Hardenberg is op maandagavond 12 maart bij Zaal Mulder in Hardenberg. Voor gemeente Ommen staat de debatavond gepland op dinsdagavond 13 maart bij De Kern in Ommen. Donderdagavond 15 maart wordt de debatavond voor de gemeente Dalfsen gehouden bij Ontmoetingscentrum De Wiekelaar in Oudleusen. Deze avonden starten om 20 uur, inloop vanaf 19.45 uur.

Het worden interactieve avonden waarbij debatleider Erik Volkers stellingen voorlegt voor discussie. Het publiek heeft de mogelijkheid om vragen te stellen.

Steenwijkerland

Op donderdag 8 maart houdt LTO Noord-afdeling Steenwijkerland om 20 uur in het Fletcher Hotel Steenwijk een verkiezingsdebat met als prikkelende ondertitel: 'Voor of tegen landbouw?' Alle partijen moeten deze avond volgens de uitnodiging kleur bekennen: 'Is Steenwijkerland in 2030 een belangrijke agrarische partner in de regio of niet?' De avond staat onder leiding van Alko Tolner, eigenaar van het Prins Mauritshuis in Blokzijl.

Emmen

De gezamenlijke afdelingen Emmen-Oost, Coevorden Emmen-West en Schoonebeek nodigen hun leden uit voor een politiek debat op donderdag 8 maart om 20 uur op Sportlandgoed in Zwartemeer. Centraal staat de land- en tuinbouw in de gemeente Emmen.

Dinkelland

LTO Noord-afdeling Noord Oost Twente houdt op woensdag 7 maart om 20 uur een verkiezingsdebat voor haar leden in de gemeente Dinkelland. De avond is in café-restaurant Rouwers in Agelo. Iedere partij mag in vijf minuten haar partijprogramma toelichten. Daarna wordt aan de hand van een aantal stellingen de reactie van de politiek gevraagd.

Weer

 • Dinsdag
  18° / 9°
  20 %
 • Woensdag
  15° / 11°
  50 %
 • Donderdag
  16° / 7°
  20 %
Meer weer