Rabobank+sleutelt+opnieuw+aan+regiokantoren
Nieuws
© Twan Wiermans

Rabobank sleutelt opnieuw aan regiokantoren

De Rabobank heeft plannen om de organisatie sterk aan te passen. De bank gaat in een nieuwe structuur naar twaalf regionale hoofdkantoren.

Dat meldt het FD. De Rabobank telt nu 103 lokale kantoren die vrijwel allemaal dezelfde diensten aanbieden. In de nieuwe opzet gaan de twaalf regionale hoofdkantoren de specialistische diensten aanbieden.

De overige kantoren, waarvan er 78 overblijven, regelen dan alleen nog basisbankzaken voor particuliere klanten. Met de geplande aanpassingen zullen ongeveer vijfduizend arbeidsplaatsen verdwijnen.

Volgens het FD worden de nieuwe plannen op 6 maart gepresenteerd op de algemene ledenraad, die ook groen licht moet geven voor de reorganisatie.

Grote verandering

Voor de lokale Rabobankkantoren zou de nieuwe reorganisatie een tweede grote verandering in korte tijd betekenen. In 2016 moesten de onafhankelijk opererende banken de leiding overdragen aan het hoofdkantoor in Utrecht. Sindsdien opereert de Rabobank onder één bankvergunning.

Met de nieuwe veranderingen lijkt ook de rol van lokale commissarissen kleiner te worden, meldt het FD. Die bestuursleden hebben nu nog een stem in de budgetten en de benoeming van lokale mensen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  20° / 14°
  50 %
 • Vrijdag
  20° / 11°
  30 %
 • Zaterdag
  21° / 9°
  10 %
Meer weer