Duitsers+roepen+ook+om+stabielere+varkensprijzen
Nieuws
© Shutterstock

Duitsers roepen ook om stabielere varkensprijzen

Varkenshouders en slachterijen in Duitsland hebben ook behoefte aan stabielere varkensprijzen. Tijdens de jaarvergadering van de vereniging van varkenshouders ISN/ISW pleitte directeur Andreas Stärk de fluctuaties te beperken tot 2 tot 3 cent per week.

Stärk kreeg bijval van Westfleish-topman Steen Sönnichsen, die voorheen werkte bij Danish Crown, meldt de Duitse nieuwssite van TopAgrar. 'In Denemarken hebben wij daarmee goede ervaringen', aldus Steen.

Matthias Friess, voorzitter van de vereniging van producentenorganisaties (VEZG) liet een ander geluid horen. Hij vroeg zich af waarom er bij varkensvlees niet net als bij mest en voer gewerkt kan worden met vaste prijzen. 'Waarom kunnen niet nu al contracten afsluiten voor de herfst 2018', hield hij zijn toehoorders voor.

Prijs drie maanden vast

Frans Stortelder van Vion Pork gaf aan dat in Nederland binnenkort een proef start met prijzen die voor drie maanden vastliggen. Hij pakte het podium in Osnabrück ook om Good Farming Balance dat Vion in maart 2017 in Nederland introduceerde, toe te lichten. Iets vergelijkbaars gaat Vion in Duitsland aanbieden.

Sönnichsen van Westfleish is kritisch als het gaat om prijzen die voor drie maanden vast staan. Dat kan alleen volgens de Deen, wanneer ook de verkoop van deelstukken voor diezelfde periode vastligt.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  21° / 10°
  50 %
 • Donderdag
  21° / 12°
  70 %
 • Vrijdag
  20° / 16°
  70 %
Meer weer