Millesim+meest+verkochte+maisras
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Millesim meest verkochte maisras

In het komend seizoen gaan maïstelers ongeveer evenveel maïs zaaien als in 2017. Het ras Millesim van veredelingsbedrijf KWS wordt nog steeds het meest genoemd door de maïstelers.

Dat blijkt uit de tussenstand van het nog lopend online marktonderzoek MaïsScan. Maar liefst 97 procent van de maïstelers die het afgelopen seizoen maïs geteeld hebben, gaan het komend seizoen weer maïs telen; slechts 1 procent gaat het komend seizoen geen maïs meer zaaien en 2 procent weet het nog niet.

ls we naar de maïstelers kijken die het afgelopen seizoen maïs geteeld hebben en dit seizoen ook weer maïs gaan telen, dan gaan zij dit seizoen ongeveer hetzelfde aantal hectares maïs inzaaien als in 2017. Gemiddeld gaan de maïstelers dit seizoen ongeveer 17 hectares inzaaien.

Definitieve keuze

Uit de tussenresultaten blijkt dat 54 procent van de maïstelers al een definitieve keuze heeft gemaakt over het te zaaien maïsras en dit zelfs al heeft besteld. 14 procent heeft ook al een keuze gemaakt, maar heeft het maïsras nog niet besteld. 32 procent van de maïstelers heeft nog geen definitieve keuze gemaakt over het te zaaien maïsras.

Op dit moment hebben 400 maïstelers meegewerkt aan de onafhankelijke MaïsScan van onderzoeksbureau Geelen Consultancy uit Wageningen. Deelnemers aan de MaïsScan worden niet alleen via de mail benaderd. ook via een banner op www.nieuweoogst.nu kunnen maïstelers deelnemen aan de MaisScan.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  17° / 8°
  10 %
 • Vrijdag
  17° / 9°
  10 %
 • Zaterdag
  15° / 12°
  70 %
Meer weer