Maisras Millesim lijkt weer populairst

Het maisras Millesim lijkt ook dit jaar weer het populairste ras van Nederland. Dat blijkt uit de voorlopige resultaten van de MaïsScan van Geelen Consultancy.

Maisras+Millesim+lijkt+weer+populairst
© Persbureau Noordoost

Inmiddels hebben 250 maistelers deze scan ingevuld. Uit de tussenresultaten blijkt dat 41 procent van de maistelers al een definitieve keuze heeft gemaakt over het te zaaien maisras en dit zelfs al heeft besteld. 19 procent heeft ook al een keuze gemaakt, maar heeft het maisras nog niet besteld. 40 procent van de maistelers heeft nog geen definitieve keuze gemaakt over het te zaaien ras.

Het ras Millesim van veredelingsbedrijf KWS wordt tot nu toe het meest genoemd door de maistelers, gevolgd door het ras LG. 31.211 van Limagrain.

Zetmeelopbrengst

'Korrel-/zetmeelopbrengst' wordt het meest genoemd door de maistelers bij de keuze en beoordeling van een maisras. Voor 40 procent van de ondernemers is dit de reden om voor een bepaald ras te kiezen. 'Voederwaardeopbrengst' wordt het op een na meest genoemd, door 37 procent van de ondernemers. Op de derde plaats volgt 'voederwaarde per kilo droge stof' met 32 procent.

'De prijs van het maiszaad' wordt tot nu toe maar door 2 procent van de maistelers genoemd. Telers kunnen in de MaïsScan maximaal drie eigenschappen kiezen uit een lijst van 20 maiseigenschappen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  17° / 7°
  10 %
 • Zaterdag
  17° / 10°
  20 %
 • Zondag
  17° / 8°
  10 %
Meer weer