NVWA+zoekt+dierenartsen+voor+grenscontrole+Verenigd+Koninkrijk
Nieuws
© Eigen Foto

NVWA zoekt dierenartsen voor grenscontrole Verenigd Koninkrijk

De Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) zoekt twintig extra dierenartsen voor controles op de import van levend vee vanuit het Verenigd Koninkrijk.

Voor de overige grenscontroles zijn er vacatures voor vijftig extra douaniers. Dat schrijft staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat Mona Keizer in een brief aan de Tweede Kamer. Reden voor de uitbreiding is de uittreding van het Verenigd Koninkrijk (VK) uit de Europese Unie (EU). Wanneer de Brexit een feit is, gelden voor producten en levende dieren uit het VK dezelfde importeisen als voor andere niet-EU-landen.
Op dit moment wordt er tussen het VK en de EU nog druk onderhandeld over handelsvoorwaarden voor wanneer de Britten uit de EU stappen. Volgens de huidige afspraken gebeurt dat op 29 maart 2019. Vorige maand bleek uit een onderzoek van KPMG al dat een vertrek van het VK zonder een handelsakkoord Nederlandse bedrijven bij elkaar zo'n 400 tot 600 miljoen euro kost.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  8° / 2°
  10 %
 • Zaterdag
  11° / 4°
  20 %
 • Zondag
  8° / 4°
  20 %
Meer weer