Laatste+bietenhopen+toch+nog+afdekken
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Laatste bietenhopen toch nog afdekken

Suiker Unie wijst erop dat met de verwachte lage temperaturen van komende week bietentelers de laatste bietenhopen toch nog moeten beschermen tegen vorstschade.

De laatste week van de campagne zorgt nog voor een koud staartje, meldt Suiker Unie. Vanaf zondag wordt nachtvorst voorspeld. De daaropvolgende dagen kan de temperatuur dalen naar 5 tot 7 graden beneden het vriespunt. 'De temperatuur aan de grond kan lager zijn', waarschuwt Suiker Unie.

Volgens de Bietenstatistiek van Suiker Unie was het te rooien areaal suikerbieten aan het begin van deze week nog zo'n 150 hectare. De laatste aanvoer van suikerbieten is voor de fabriek in Dinteloord gepland op maandag 5 februari. In Vierverlaten gaat de verwerking nog vijf dagen langer door.

Eindcijfers bietenkwaliteit

Afgelopen week bleef in de verwerking de bietenkwaliteit gelijk aan de week daarvoor. Het suikergehalte was 16,2 procent, de tarra 13,9 procent en de winbaarheid 90,6. De verwachte eindcijfers voor de bietenkwaliteit bedragen 16,65 procent suiker, 12,5 procent tarra en 90.8 voor de winbaarheid. De gemiddelde wortelopbrengst komt op 93 ton per hectare en dat resulteert in een suikeropbrengst van 15,5 ton per hectare.

Weer

 • Woensdag
  30° / 13°
  10 %
 • Donderdag
  32° / 19°
  40 %
 • Vrijdag
  28° / 19°
  70 %
Meer weer