%27Ongehoord%27+bezoek+varkensstallen
Nieuws
© ZLTO

'Ongehoord' bezoek varkensstallen

Actiegroep Ongehoord heeft een aantal varkensbedrijven bezocht en hier gefilmd. Dat leidt niet alleen tot geschrokken en teleurgestelde varkenshouders, maar ook tot een ongenuanceerd beeld van de varkenssector.

Dat meldt Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV). Die kreeg meldingen van varkenshouders dat er bij hun stal 's nachts is ingebroken om te filmen. Deze ondernemers zijn geschrokken en teleurgesteld dat er op dergelijke wijze beelden uit de stal worden verkregen.

De inbraken brengen bovendien gezondheidsrisico's met zich mee voor de dieren. Door vooraf zonder te douchen de varkensstal in te gaan, is er een vergroot risico op dierziekteinsleep.

Open en volwassen dialoog

De varkenshouders en POV keuren het gedrag van Ongehoord af en roepen op tot een open en volwassen dialoog. 'Deze handelswijze draagt in geen enkel opzicht bij aan een maatschappelijk verantwoorde varkenshouderij. Door naar elkaar te luisteren en elkaar te verstaan, komen we gezamenlijk verder', stelt POV-voorzitter Ingrid Jansen.

De POV biedt media aan om mee te kijken en mee te helpen de beelden te duiden. Daarnaast nodigen de POV en de varkenshouders de pers uit om zelf te komen kijken in de varkensstallen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  19° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
 • Woensdag
  18° / 10°
  10 %
Meer weer