Vogel+kan+salmonella+verspreiden
Nieuws
© Ruben Meijerink

Vogel kan salmonella verspreiden

Vogels kunnen mogelijk een rol spelen bij de verspreiding van de salmonella-infectie binnen een besmet rundveebedrijf. Maar ook bij de verspreiding naar naburige rundveebedrijven, meldt de Gezondheidsdienst voor Dieren (GD).

Buitenlands onderzoek laat namelijk zien dat op sommige bedrijven met een salmonella-uitbraak ook wel eens salmonellabacteriën bij vogels in de stal worden gevonden. De GD adviseert daarom om vogels zo goed als praktisch haalbaar is te weren uit de stal en van de opslagen van voer.

De gezondheidsdienst denkt daarbij aan maatregelen zoals het aanbrengen van gaas voor de luchtinlaat en in de nok van de stal en het afdekken van het sneevlak van de maiskuil.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  7° / 4°
  30 %
 • Zondag
  8° / 4°
  10 %
 • Maandag
  7° / 1°
  20 %
Meer weer