Twee+Drentse+boerinnen+in+de+run+voor+mediaprijs
Nieuws
© Joost de la Court

Twee Drentse boerinnen in de run voor mediaprijs

Biologisch pluimveehoudster Nicky Corts uit Havelte en varkenshoudster Sabine Grobbink uit Barger Compascuum zijn genomineerd voor Drentse titel Vrouw in de Media

De prijzen zijn een initiatief van Mediaplatform Vrouw in de Media (VIDM) en sprekersbureau ZijSpreekt. Ook landbouwminister Carola Schouten is voorgedragen voor de landelijke titel.

Ruim 80 procent van de mensen in het nieuws is van het mannelijk geslacht, zo blijkt uit de laatste steekproef Global Media Monitoring Project. De organisatoren van de awards willen vrouwen aanmoedigen om zichtbaar in de media te zijn en willen redacties aanmoedigen om vrouwen vaker zichtbaar te maken.

Shortlist

VIDM en Zij Spreekt hebben een shortlist gemaakt van vrouwen die kans maken op de Vrouw in de Media Award. Er is een prijs voor vrouwen die zich landelijk of regionaal hebben geroerd in de media. Corts en Grobbing maken beiden kans op de Drentse titel. Corts (foto) is naast boerin ook publiciteitscoach, Grobbink is als varkenshoudster actief op sociale media.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  3° / 1°
  90 %
 • Vrijdag
  6° / 2°
  20 %
 • Zaterdag
  13° / 4°
  50 %
Meer weer