Livedebat+met+Phil+Hogan+over+toekomst+landbouw
Nieuws
© Dirk Hol

Livedebat met Phil Hogan over toekomst landbouw

Waar gaat het naar toe met het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid? Legt Europa geen prioriteit meer bij de agrarische sector en gaan de inkomenstoeslagen na 2020 drastisch omlaag? Dergelijke vragen komen aan de orde in een debat van EU Landbouwcommissaris Phil Hogan met Nederlandse boeren, tuinders en studenten.

Het debat vindt plaats in het LTO-kantoor in Den Haag en kan hier op de website van Nieuwe Oogst live gevolgd worden van 14.30 tot 15.30 uur. De uitspraken van Hogan, die Engels spreekt, worden live ondertiteld.

De discussie, waaraan ook LNV-minister Carola Schouten deelneemt, komt op een cruciaal moment. Nog dit voorjaar presenteert de Europese Commissie haar voorstel voor de Europese meerjarenbegroting vanaf 2020. Daarin wordt onder meer vastgelegd hoeveel geld nog beschikbaar komt voor het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid.

Debat start om 14.30 uur

 

Korting op landbouwbudget

Een stevige korting op het landbouwbudget is niet onwaarschijnlijk. Europa heeft nieuwe prioriteiten, zoals migratie en veiligheid. En het vertrek van Groot-Brittannie uit de EU slaat een flink gat in de inkomsten waarover Brussel kan beschikken.

Niet lang na pubicatie van de meerjarenbegroting zijn concrete voorstellen te verwachten over de vormgeving van het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid na 2020. Landbouwcommissaris Hogan zal dan duidelijk maken of hij werkelijk inzet op een meer doelgericht beleid met minder lastige regelgeving dan nu het geval is.

Wensen boeren en tuinders

Het debat in Den Haag geeft mogelijk al wat inzicht in de plannen van de Europese Commissie. En het zal door de deelnemers zeker gebruikt worden om nog eens duidelijk aan te geven wat de wensen zijn van de Nederlandse boeren en tuinders voor het beleid dat zoveel invloed heeft op hun ondernemerschap.

Weer

 • Woensdag
  22° / 9°
  10 %
 • Donderdag
  18° / 9°
  10 %
 • Vrijdag
  18° / 6°
  20 %
Meer weer