Challenger+krijgt+groene+lak+van+Fendt
Nieuws
© Fendt

Challenger krijgt groene lak van Fendt

Fendt gaat de rupstrekkers en veldspuiten van Challenger in Europa en het Midden-Oosten in de eigen groene merkkleur verkopen.

Full-liner Fendt krijgt zo een breder productpakket. In Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Azië, Australië en Nieuw-Zeeland biedt Agco de Challenger-producten gewoon in Challenger-geel aan.

Fendt verplaatst de productie van de Challenger-machines van het Nederlandse Grubbenvorst naar Hohenmölsen in Duitsland, waar de machinefabrikant onder andere de Katana-hakselaars bouwt. Onderzoek en ontwikkeling en andere belangrijke functies blijven in Grubbenvorst.

Eerste kwartaal 2018

Volgens de huidige planning kunnen de Fendt-dealers is West- en Midden-Europa vanaf de Agritechnica in november in Hannover de nieuwe machines van Fendt verkopen. De eerste levering aan eindklanten is in het eerste kwartaal van 2018 voorzien. In Oost-Europa zal dit een jaar later zijn.

'Integratie van de Challenger-producten in het Fendt-productprogramma in Europa is een belangrijke stap voorwaarts in de full-linestrategie van Fendt', zegt Agco-topman Peter-Josef Paffen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  7° / 0°
  40 %
 • Zaterdag
  7° / 4°
  20 %
 • Zondag
  7° / 4°
  10 %
Meer weer