Subsidie biologische landbouw Groningen in trek

Een kleine 30 boeren in Groningen heeft bij de provincie subsidie aangevraagd voor investeringen in de biologische landbouw. In totaal vroegen ze voor ruim 1,5 miljoen euro subsidie aan.

Subsidie+biologische+landbouw+Groningen+in+trek
© Koos van der Spek

Gedeputeerde Henk Staghouwer is erg tevreden met dit resultaat: 'Er was veel behoefte bij biologische landbouwers aan deze subsidieregeling. Dat 29 aanvragers hiervan gebruik hebben gemaakt en fors investeren laat dit duidelijk zien'.

De regeling bestond uit 40 procent subsidie op investeringen. Een bedrag van 1,5 miljoen euro subsidie komt neer op totale investeringen van vier miljoen euro in biologische landbouw.

Stimuleren

De investeringsregeling is onderdeel van het programma 'Stimuleren Biologische Landbouw' van de provincie Groningen. Naast de subsidieregeling biedt de provincie boeren oriëntatie-cursussen aan en worden regelmatig excursies en informatiebijeenkomsten georganiseerd.

Met de subsidie kunnen biologische boeren bijvoorbeeld machines aanschaffen. 'Doordat er relatief weinig biologische landbouwbedrijven in Groningen actief zijn, zijn er weinig machines beschikbaar. Met deze subsidie hopen we hiermee een inhaalslag te maken en de biologische landbouw een flinke impuls te geven in Groningen', aldus Staghouwer.

Alle aanvragen worden op dit moment in behandeling genomen door het SNN (Samenwerkingsverband Noord-Nederland). De aanvragers krijgen zo snel mogelijk duidelijkheid over hun aanvraag, zodat de investeringen gedaan kunnen worden.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
 • Donderdag
  25° / 14°
  20 %
 • Vrijdag
  26° / 14°
  5 %
Meer weer