Uitbetaling+toeslagrechten+gestart
Nieuws
© Twan Wiermans

Uitbetaling toeslagrechten gestart

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) is gestart met het uitbetalen van de goedgekeurde aanvragen voor uitbetaling van toeslagrechten, vergroeningsbetaling en extra betaling jonge landbouwers (BBR).

Als de beslissing op een aanvraag voor uitbetaling van BBR een toewijzing is, krijgt een landbouwer het volledige bedrag in één keer uitbetaald, of een eerste termijnbetaling.

In totaal kreeg RVO 46.100 aanvragen binnen. Daarvan verwacht RVO dat 90 procent uiterlijk op 31 december te hebben afgehandeld. Ongeveer 4.500 aanvragers ontvangen nu eerst alleen de basisbetaling. Dit komt omdat controles op de vergroening en de jonge landbouwers nog niet zijn afgerond.

Beslisbrief

Boeren die een bedrag van de BBR op hun rekening krijgen, ontvangen een beslisbrief met daarin de toelichting op dit bedrag binnen zeven kalenderdagen. Als de aanvraag is afgewezen, stuurt RVO een beslisbrief met daarin de reden van afwijzing.

RVO heeft niet voor 1 december uitbetaald, omdat Europese regelgeving bepaalt dat lidstaten de BBR pas vanaf 1 december mogen uitbetalen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  20° / 11°
  10 %
 • Dinsdag
  22° / 7°
  10 %
 • Woensdag
  21° / 9°
  10 %
Meer weer