Investeerders steunen Solynta met 16 miljoen euro

Voor de ontwikkeling van hybrideaardappelen uit zaad stelt een investeringssyndicaat een bedrag van 16 miljoen euro beschikbaar.

Investeerders+steunen+Solynta+met+16+miljoen+euro
© Solynta

Biotechnologiebedrijf en aardappelveredelaar Solynta is een financieringsronde aangegaan om de ontwikkeling van aardappelen uit zaad te versnellen. Daarnaast wil de onderneming een sterke commerciële organisatie opbouwen om de ambities waar te maken.

Tot de investeerders behoren onder meer Fortissimo Capital, Innovation Industries en OostNV. Solynta ontwikkelde een hybride veredelingstechniek voor het telen van aardappels op basis van elite ouderlijnen. Het bedrijf is in 2014 uitgeroepen tot Nationaal Icoon.

'We zijn heel blij met de financiële ondersteuning van deze belangrijke investeerders en we zien hun steun aan Solynta als een verdere bevestiging van het potentieel van onze hybride veredelingstechniek voor aardappels', aldus algemeen directeur Hein Kruyt van Solynta.

Bijdrage WUR

Ook Wageningen University & Research is blij met de mogelijkheid tot opschaling die de financieringsronde aan Solynta biedt. Sebastiaan Berendse, directeur Waardecreatie WUR stelt dat de universiteit in het verleden al een bijdrage aan de technologieontwikkeling van het veredelingsbedrijf heeft geleverd.

'Dit laat zien dat spin-offs van universiteiten en R&D-samenwerking met het bedrijfsleven belangrijke routes vormen naar de toepassing en wereldwijde inzet van WUR-kennis. Om de innovatiecapaciteit van ons domein verder te vergroten, blijven wij onze partnerschappen met investeerders, bedrijven en ondernemers uitbreiden', zegt Berendse.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  21° / 11°
  70 %
Meer weer