Simplot+teelt+voorlopig+geen+gmo%2Daardappelen+in+Canada
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Simplot teelt voorlopig geen gmo-aardappelen in Canada

De Amerikaanse aardappelverwerker Simplot wacht voorlopig met de commerciële introductie van de genetisch gemodificeerde (gmo) Innate-aardappelen in Canada.

Ondanks de reguliere toelating van deze gmo-aardappelen in Canada wacht Simplot met de introductie tot duidelijk is of er voldoende afzetmogelijkheden zijn. Volgens de fritesfabrikant hebben Canadese aardappeltelers al wel aangegeven dat ze graag willen overstappen op de Innate-aardappelrassen.

Wel heeft Simplot dit jaar proefvelden met Innate-aardappelen aangelegd op de Prins Edward-eilanden en in Ontario en Manitoba. In de Verenigde Staten nam het areaal Innate-aardappelen in drie jaar tijd toe tot bijna 2500 hectare. Volgens Simplot worden de geoogste aardappelen inmiddels verkocht in ongeveer vierduizend supermarkten in veertig verschillende staten.

Weer

 • Woensdag
  14° / 1°
  10 %
 • Donderdag
  6° / 3°
  30 %
 • Vrijdag
  7° / -3°
  10 %
Meer weer