Verlagingspercentage+pootgoed+loopt+iets+op
Nieuws
© Eigen Foto

Verlagingspercentage pootgoed loopt iets op

De buitendienst van de NAK heeft tot nu toe in de 18.500 monsters bemonsterd. Daarmee loopt de nacontrole van het pootgoed tegen het einde.

De 18.500 monsters komt overeen met 3,7 miljoen knollen. Dit is naar verwachting 93 procent van het totaal te onderzoeken aantal knollen. De NAK heeft tot nu toe 81 procent van het totaal te onderzoeken aantal knollen onderzocht.

Het verlagingspercentage is ten opzichte van vorige week met 0,2 procent gestegen en staat nu op 18,0 procent. Dit betreft 83,6 procent van het te onderzoeken oppervlakte. Uit de gegevens van de NAK blijkt dat het bemonsterde aantal knollen en de voortgang van het nacontrole-onderzoek voor loopt op de afgelopen twee jaar.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  9° / 4°
  60 %
 • Vrijdag
  8° / 2°
  10 %
 • Zaterdag
  10° / 4°
  40 %
Meer weer