Beste Hangop komt uit Oudewater

De hangop van zuivelbedrijf Rofmeddow uit Oudewater is een van de winnaars van de Cum Laude Awards Zuivel en Zachte Kaas 2017.

Arjan van der Brink en Mariëlla van der Meer zijn blij met hun prijs. 'We waren zeer verrast, want we zijn nog niet lang bezig. We wilden meedoen om te kijken hoever we waren en toen kwamen we als eerste uit de bus', vertelt een enthousiaste Van der Meer.

Helemaal knap omdat ze pas in april zijn begonnen. 'We wilden al heel lang iets er bij doen, we hebben allerlei scenario's bedacht en yoghurt vinden we in de familie allemaal lekker. Op deze manier halen we meer waarde uit de melk.'

Opschalen

Op dit moment wordt ongeveer 1 procent van de melk van de honderd koeien gebruikt voor de hangop. Dat moet snel meer worden. 'We willen opschalen. We hebben nu een tankje van 35 liter en we willen naar 300 liter in de week.'

Bij de wedstrijd presenteerden 34 kaasbereiders ruim tachtig verschillende zuivelproducten. Om Hangop te maken moet je eerst yoghurt maken.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  25° / 13°
  10 %
 • Donderdag
  27° / 16°
  60 %
 • Vrijdag
  23° / 14°
  50 %
Meer weer