China importeert veel meer zuivel

China heeft in de eerste zeven maanden van dit jaar aanzienlijk meer zuivelproducten ingevoerd dan in de vergelijkbare periode van 2016. Dat meldt het Duitse marktbureau AMI in Bonn.

China+importeert+veel+meer+zuivel
© FrieslandCampina

De import van vollemelkpoeder steeg van 319.000 naar 337.000 ton. Die van mageremelkpoeder klom van 159.000 naar 179.000 ton, terwijl de boterinvoer toenam van 52.000 naar 56.000 ton. Daarmee is het land de grootste koper van vollemelkpoeder en boter op de wereldmarkt. Bij mageremelkpoeder staat het Aziatische land op de tweede plaats, net na Mexico.

Meer handel

Volgens AMI is er dit jaar wereldwijd meer handel dan vorig jaar. De tien grootste exportlanden verscheepten in 2017 meer mageremelkpoeder en kaas. De verhandelde hoeveelheid vollemelkpoeder ligt op het niveau van vorig jaar. Daarentegen is er minder boter op de wereldmarkt afgezet.

Rusland, ook een zuivelimporteur van wereldformaat, heeft in 2017 minder ingevoerd dan vorig jaar. Dat gold met name voor mageremelkpoeder en boter. De geïmporteerde hoeveelheid kaas is ongeveer gelijk aan het afgelopen jaar. Japan is ook in 2017 weer de grootste kaasimporteur van de wereld, blijkt uit de AMI-cijfers.

In de lift

De zuivelimport van China zit sinds 2009 in de lift, met uitzondering van het jaar 2015, toen het land minder aan de markt was. Volgens AMI had dat met de stokkende economische groei van het Aziatische land te maken.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  2° / -1°
  10 %
 • Zondag
  3° / -2°
  5 %
 • Maandag
  3° / 1°
  30 %
Meer weer