Barneveld trekt portemonnee voor pluimveehouders

Gemeente Barneveld trekt eenmalig 150.000 euro uit voor pluimveehouders die getroffen zijn door de fipronilaffaire. 25 bedrijven in de gemeente zitten door de crisis nog 'op slot'.

Barneveld+trekt+portemonnee+voor+pluimveehouders
© jos thelosen

De gemeenteraad steunde het voorstel unaniem. Het college van burgemeester en wethouders heeft hier grote waardering voor en kijkt hoe het geld besteed kan worden. Directe schadevergoeding is vanwege regelgeving namelijk niet mogelijk.

Provincie Gelderland stemde woensdag ook al in met extra steun. Hier werd geen concreet bedrag vastgesteld maar wel een doel. De steun van provincie Gelderland gaat naar het Poultry Expertise Centre dat een belangrijke rol speelt in het advies aan pluimveehouders. Daarnaast steunt de provincie verder onderzoek naar bloedluis door Wageningen University & Research.

Waardering

In de Provinciale Staten van Gelderland werd ook de waardering uitgesproken voor de rol die de gemeenten Barneveld en Ede spelen in hun hulp aan de getroffen pluimveehouders. De gemeenten bieden niet alleen faciliteiten en advies voor bedrijven uit de eigen gemeente, maar ook aan getroffen bedrijven van buiten de gemeentegrenzen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer