Baggeren door de modder bij PotatoEurope

Er rustte bepaald geen zegen op de editie van PotatoEurope die deze week in Emmeloord werd gehouden. Het was baggeren door de modder voor de bezoekers.

Dinsdagmiddag moest de beursorganisatie uiteindelijk besluiten dat de eerste beursdag niet door kon gaan vanwege de verwachte stormachtige weersomstandigheden. Dat gebeurde na overleg met burgemeester Aucke van der Werff van de Noordoostpolder.

Hij vond het risico van de windstoten tot meer dan windkracht 7 te groot voor de bezoekers en de standhouders, temeer daar veel van de activiteiten zouden plaatsvinden in tenten.

Donderdag was de regen de grote spelbreker. 's Ochtends waren er nog wel rooidemonstraties. Maar later werden ook die gestaakt vanwege de aanhoudende neerslag. Bezoekers moesten het vooral doen met een rondgang over de vakbeurs of door de modder baggeren langs de proefvelden.

10.000 bezoekers

In een persbericht meldt de beursorganisatie dat op donderdag uiteindelijk nog zo'n 10.000 belangstellenden PotatoEurope hebben bezocht. Op de dag zelf was er veel discussie over de locatie om dit grote aardappelevenement met rooidemonstraties te houden.

Diverse standhouders en mechanisatiebedrijven pleiten voor een beurslocatie die minder gevoelig is voor natte weersomstandigheden, met betere aan- en afvoerwegen en betere parkeergelegenheid. Daarbij wordt het evenemententerrein bij Walibi in Biddinghuizen veel genoemd. De gemeente Noordoostpolder echter zal PotatoEurope graag in de buurt van Emmeloord blijven organiseren.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
Meer weer