BASF wint innovatieprijs met biologische kiemremmer

De Innovatie-award van PotatoEurope 2017 is toegekend aan BASF voor het biologische kiemremmingsmiddel 1,4Sight.

BASF+wint+innovatieprijs+met+biologische+kiemremmer
© Nieuwe Oogst

De award werd donderdagochtend uitgereikt direct na de officiële opening van PotatoEurope door Peter Kooman, lector aardappelketen bij de Aeres Hogeschool in Dronten. Als voorzitter van de jury roemde hij het innovatieve karakter van 1,4Sight.

De werkzame stof van 1,4Sight is het hormoon 1,4-dimethylnaphthalene. Deze stof komt van nature voor in de aardappelschil en speelt een rol in de kiemrustfase van aardappelen. Een Amerikaans bedrijf heeft de natuurlijke stof gesynthetiseerd en geschikt gemaakt voor productie. BASF is in Europa distributeur van het product dat in Nederland vanaf 2015 een toelating heeft.

MagGrow en temperatuurvoeler

Via de website van PotatoEurope kon gestemd worden op vijf genomineerde innovaties. Na 1,4Sight werd de zilveren award toegekend aan de MagGrow van mechanisatiebedrijf Gebr. Westrate. Dit betreft een systeem voor spuitmachines om op basis van magneten efficiëntere bespuitingen uit te voeren.

Brons ging naar de 5M Temperature Sensor van Tolsma Grisnich. Deze temperatuurvoeler in kabelvorm maakt het beter mogelijk om temperatuurverschillen in bewaarcellen nauwkeuriger te meten.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  11° / 8°
  80 %
 • Zondag
  11° / 2°
  10 %
 • Maandag
  11° / -2°
  0 %
Meer weer